Bel ons direct:
0299-321984 / 06-53809593

Winkelwagen 0 Artikel(en), €0,00
Last van spinnen?

Zelfs een keurig onderhouden huis telt maar liefst 1.000 spinnen per jaar!

Last van spinnen?
Knaagdieren overlast?

Bestrijding van ongedierte, Knaagdieren, muizen en ratten

Knaagdieren overlast?
Wespenbestrijding

Voor een professionele wespenbestrijder moet u bij OGB Volendam zijn

Wespenbestrijding
Uw huis of pand spinvrij?

OGB's spinnenman komt langs voor een effectieve behandeling

Uw huis of pand spinvrij?
Muizenbestrijding

Muizen in huis betekent overlast. Een probleem dat acuut en op de juiste manier aangepakt moet worden.

Muizenbestrijding
Wespenservice

Mocht het wespennest in hetzelfde jaar op dezelfde plaats weer terugkomen dan komen de medewerkers van OGB-Volendam het nest gratis opnieuw verwijderen.

Wespenservice
De Spinnenman

Ook u helpen we graag van uw spinnenprobleem af!

De Spinnenman

Heeft u last van ongedierte of wilt u advies?

Wespenbestrijding

Wat te doen bij een wespenpobleem?

Iedere zomer keert het wespenprobleem weer terug, de nesten vliegen uit. Een wespennest kan wel 5000 wespen bevatten. Het bestrijden hiervan dient dan ook zeer zorgzaam te gebeuren. Een echte klus voor de vakman. OGB Nederland behaalt met minimale, niet schadelijke middelen, een maximaal resultaat.

Aanpak van wespenbestrijding

 • Lokaliseren van het nest;
 • Benaderen van het nest in de juiste beschermende werkuitrusting;
 • Wespennestingang of invliegopening behandelen met een stuifpoeder.

Tip!: Probeert u vooral niet de ingang naar het nest dicht te stoppen, de wespen zullen altijd een uitweg vinden. En zo ook op andere plekken in uw huis of bedrijfspand te voorschijn komen.

Heeft u last van meerdere wespennesten, dan is het bestrijden daarvan op korte termijn essentieel.
OGB Nederland is een gecertificeerd en vooral gespecialiseerd wespenbestrijder.
Onze wijze van wespen bestrijden geschiedt grondig en toch betaalbaar.
Deze effectieve wespenbestrijding heeft naam gemaakt, ver buiten de locale grenzen.

Kosten wespenbestrijding

De kosten voor het verwijderen van een wespennest of algehele wespenbestrijding zijn vanaf € 80,00 inclusief BTW en geen voorrijkosten tot 40 kilometer.
Op onze wespenservice is onze unieke seizoensgarantie van toepassing. Mocht het wespennest in hetzelfde jaar op dezelfde plaats weer terugkomen dan komen de medewerkers van OGB Nederland het nest gratis opnieuw verwijderen. Wespenbestrijding in de breedte en diepte, dus.

 

24-uurs service

Indien u dringend onze hulp nodig heeft, kunnen we binnen 24 uur aanwezig zijn op elke locatie binnen Noord-Holland.

 

Hieronder verstaan wij de volgende plaatsen:

 

A t/m G

's-Graveland, 't Veld, 't Zand nh, Aalsmeer, Aalsmeerderbrug, Aartswoud, Abbekerk, Abbenes, Aerdenhout, Akersloot, Alkmaar, Amstelhoek, Amstelveen, Amsterdam, Amsterdam Zuidoost, Andijk, Ankeveen, Anna Paulowna, Assendelft, Avenhorn, Badhoevedorp, Barsingerhorn, Beets nh, Beinsdorp, Bennebroek, Benningbroek, Bentveld, Bergen aan Zee, Bergen nh, Berkhout, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Blokker, Boesingheliede, Bovenkarspel, Breezand, Broek in Waterland, Broek op Langedijk, Buitenkaag, Burgerbrug, Burgerveen, Bussum, Callantsoog, Castricum, Cruquius, De Cocksdorp, De Goorn, De Koog, De Kwakel, De Rijp, De Waal, De Weere, De Woude, Den Burg, Den Helder, Den Hoorn Texel, Den Ilp, Den Oever, Diemen, Dirkshorn, Driehuis nh, Driehuizen, Duivendrecht, Edam, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Enkhuizen, Graft, Groet, Grootebroek, Grootschermer..

H t/m O

Haarlem, Haarlemmerliede, Halfweg nh, Haringhuizen, Hauwert, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hem, Hensbroek, Hilversum, Hippolytushoef, Hobrede, Hollandsche Rading, Hoofddorp, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn nh, Huizen, IJmuiden, Ilpendam, Jisp, Katwoude, Koedijk, Kolhorn, Koog aan de Zaan, Kortenhoef, Kreileroord, Krommenie, Kudelstaart, Kwadijk, Lambertschaag, Landsmeer, Laren nh, Leimuiderbrug, Lijnden, Limmen, Lisserbroek, Loosdrecht, Luchthaven Schiphol, Lutjebroek, Lutjewinkel, Marken, Markenbinnen, Medemblik, Middelie, Middenbeemster, Middenmeer, Midwoud, Monnickendam, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst den Berg, Nibbixwoud, Nieuw-Vennep, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Noordbeemster, Noordeinde nh, Obdam, Oost-Graftdijk, Oosterblokker, Oosterend nh, Oosterleek, Oosthuizen, Oostknollendam, Oostwoud, Oostzaan, Opmeer, Opperdoes, Oterleek, Oude Meer, Oude Niedorp, Oudendijk nh, Ouderkerk aan de Amstel, Oudeschild, Oudesluis, Oudkarspel, Oudorp nh, Overveen..

P t/m Z

Petten, Purmer, Purmerend, Purmerland, Rijsenhout, Rozenburg nh, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Schagen, Schagerbrug, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Schermerhorn, Schiphol-Rijk, Schoorl, Sijbekarspel, Slootdorp, Spaarndam, Spaarndam-West, Spanbroek, Spierdijk, Spijkerboor nh, St Maarten, St Maartensbrug, St Maartensvlotbrug, St Pancras, Starnmeer, Stompetoren, Tuitjenhorn, Twisk, Uitdam, Uitgeest, Uithoorn, Ursem, Ursem gem Wester-Koggenland, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Venhuizen, Vijfhuizen nh, Volendam, Vrouwenakker, Waarland, Warder, Warmenhuizen, Watergang, Weesp, Wervershoof, West-Graftdijk, Westbeemster, Westerland, Westknollendam, Westwoud, Westzaan, Wieringerwaard, Wieringerwerf, Wijdenes, Wijdewormer, Wijk aan Zee, Winkel, Wognum, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk, Zandvoort, Zijdewind, Zuid-Scharwoude, Zuidermeer..
 

 

Informatie over wespenbestrijding

 

Algemene informatie:

In Nederland kun je ’s zomers nogal last hebben van met name de gewone wesp en de zgn. ‘Duitse wesp’. Je hebt natuurlijk ook de hoornaar, maar die zie en merk je veel minder. 
Wespen zijn sociaal levende insecten, d.w.z. dat zij in meer of minder grote groepen bij elkaar leven in nesten. Eén wespennest kan 5000 of meer dieren bevatten. Wanneer wespen in het nauw worden gedreven of wanneer het nest wordt verstoord kunnen zij tot steken overgaan – tot meerdere keren aan toe. 
Sommige mensen zijn voor wespengif zo allergisch of gevoelig dat ze na een steek direct naar een arts moeten. Een wespenvolk is seizoensgebonden d.w.z. dat de in het vorige najaar bevruchte jonge koningin in het vroege voorjaar een nest aanlegt, meestal op een beschutte plaats in schuren, muurholten, spouwmuren onder het dakbeschot, en dergelijke  of in de grond.
 
 

Hoe zien wespen er uit?

Wespen zijn slanke dieren, hebben een karakteristieke helgele en zwarte dwarstekening op het achterlijf en zijn 10 - 15 mm. lang (werksters). Een opvallend kenmerk is de overgang van het borststuk naar het achterlijf welke sterk is ingesnoeid, de z.g. wespentaille. De onvruchtbare vrouwtjes(werksters) zijn in het bezit van een stevig verdedigingswapen(angel), die bij bedreiging gebruikt zal worden. Onder normale omstandigheden zullen ze u niet snel steken.
De werksters van de gewone en Duitse wesp zijn 10-15 mm lang, die van de hoornaar 17-24 mm. De koninginnen(vruchtbare vrouwtjes) van de gewone en Duitse wesp hebben een lengte van ongeveer 20 mm, die van de hoornaar 25-35 mm. 
 

De leefwijze en ontwikkeling van wespen

De wespen maken het meestal bolvormige omhulsel van een grijze of bruingele papierachtige stof bereid uit fijngekauwde houtvezels en dergelijke. Ongeveer een maand na de aanleg van het nest komen de eerste werksters (van vrouwelijk geslacht doch onvruchtbaar) uit de poppen. Deze nemen het werk van de verdere uitbouw van het nest en de verzorging van het broed van de koningin over. De koningin verlaat het nest niet meer en heeft nog slechts één taak n.l. eieren leggen.In augustus of september worden er mannelijke wespen geboren en kort daarna nieuwe, doch nu vruchtbare wijfjes. Deze verlaten het nest om te paren (bruidsvlucht). De mannelijke wespen sterven vrijwel direct na de paring terwijl in de loop van het najaar alle inwoners (oude koningin en werksters) van het nest afsterven.Het oude nest wordt niet meer bewoond. De jonge bevruchte wijfjes (nieuwe koninginnen) zoeken een beschutte plaats op voor de overwintering om in het voorjaar een nieuwe kolonie te stichten. Het voedsel van wespen bestaat uit koolhydraten (suikers) en eiwitten (andere insekten zoals vliegen en muggen). Een wespennest kan 5.000 of meer wespen voortbrengen in één seizoen.
 

De verspreiding en schadelijkheid van wespen

In het voorjaar zoeken de jonge koninginnen een geschikte plaats om een wespennest te bouwen.
Als wespen in het nauw worden gedreven of als hun nest verstoord dreigt te worden kunnen ze steken met de angel(legboor), die zich aan het uiteinde van het achterlijf bevindt. Histamine en apitoxine zijn de hoofdbestanddelen van het gif, dat de wespen uitstoten. Gelukkig is in de meeste gevallen de steek ongevaarlijk. Op een gestoken plaats kan men het beste zo snel mogelijk anti-histamine zalf, alcohol of salmiakspiritus aanbrengen; ook koude omslagen of het gebruik van een bepaalde pen met ammonia kunnen van nut zijn. Als u na een steek bleek of duizelig wordt, moet u zich onmiddellijk in verbinding stellen met een arts.
 
 

Preventie tegen overlast van wespen

Met een stukje wering kan wespenoverlast worden voorkomen of beperkt. Zorg dat aantrekkelijke voedselbronnen worden afgeschermd of opgeruimd. Denk daarbij aan vuilcontainers, afvalemmers en allerlei zoete consumptieartikelen zoals rijpe vruchten, limonade, stroop enz. Ook het plaatsen van horren voor open ramen en deuren beperken de overlast.Indien men de ervaring heeft dat wespen graag hun nesten op een bepaalde plaats in huis bouwen kan men in de winter of het vroege voorjaar weringsmaatregelen nemen door het dichten van kieren en naden of het plaatselijk aanbrengen van fijnmazig gaas.
 
 

Geschikte werkzame stoffen bij wespenbestrijding

Met minimale middelen kunt u een maximaal effect bereiken zonder ongewenste bijwerkingen voor u zelf of het milieu. Men kan een stuifpoeder toepassen op basis van bijvoorbeeld de werkzame stoffen propoxur, deltamethrin, of permethrin.
Het moge duidelijk zijn dat het bestrijden en verdelgen van wespen of een wespennest vakwerk is. Het moet goed en nauwgezet gebeuren en door een gecertificeerde specialist. Wespenbestrijding is dus een zaak van goed omgaan met het milieu, uw gezondheid, de omgeving en de effectiviteit van de wespenbestrijder.

Producten

Killgerm Kunststof doos no.6

materiaal: kunststof kwaliteit: zwaar afmeting in mm: (l x b x h) 179...

Prijs € 5.75
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

OGB kartonnen doosjes 10 stuks

10 stuks voor 5,95

Prijs € 5.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Rattenkist Af Atom

Deze compacte, stapelbare lokaasdoos is het kwalitatieve alternatief...

Prijs € 6.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Bijenbekjes 5cm 5 stuks

De nieuwste vinding in een stootvoegrooster is het bijenbekje. Zoals...

Prijs € 9.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Trapper Max lijmplankjes

Huismuis: Huismuizen komen vooral in gebouwen voor, vaak boven...

Prijs € 10.81
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Af Snapp-e Rattenval

Klassieke rattenval vervaardigd uit zeer degelijk kunststof. Kan...

Prijs € 10.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Muisstop Tube

Ondoordringbaar voor muizen en ander ongedierte! Bevat geen giftige...

Prijs € 11.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Sorkil G 200 gram

Sorkil-G is een lokaas in graankorrelvorm ter bestrijding van...

Prijs € 11.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Impressed Insect Clean - Spider Free

Impressed Insect Clean - Spider Free

Prijs € 10.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Teekaway-Teek Off

Teekaway-Teek Off is een 100% biologisch afbreekbaar middel dat wordt...

Prijs € 13.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard Insect Clean Concentraat 1 Liter

Insect Guard Insect Clean Concentraat 1 Liter

Prijs € 24.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard - Insect Clean 1 liter en een Foxy plus handspuit (inhoud 0,5 liter)

Insect Guard - Insect Clean 1 liter en een Foxy plus handspuit...

Prijs € 34.94
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard - Insect Clean 1 liter en een Superstar handspuit 2bar (inhoud 1,25 liter)

Insect Guard - Insect Clean 1 liter en een Superstar handspuit 2bar...

Prijs € 49.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard - Insect Clean 2 liter en een Superstar handspuit 2bar (inhoud 1,25 liter)

Insect Guard - Insect Clean 2 liter en een Superstar handspuit 2bar...

Prijs € 75.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard Insect Clean Concentraat 2,5 Liter ***GRATIS VERZENDING***

Insect Guard Insect Clean Concentraat 2,5 Liter

Prijs € 62.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard Insect Clean Concentraat 5 Liter ***GRATIS VERZENDING***

Insect Guard Insect Clean Concentraat 5 Liter

Prijs € 120.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard - Insect Clean 2 liter en een Foxy plus handspuit (inhoud 0,5 liter)

Insect Guard - Insect Clean 2 liter en een Foxy plus handspuit...

Prijs € 54.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard - Insect Clean 1 liter en een Profi Star 5 liter spuit

Insect Guard - Insect Clean 1 liter en een Profi Star 5 liter spuit...

Prijs € 145.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard - Insect Clean 2 liter en een Profi Star 5 liter spuit

Insect Guard - Insect Clean 2 liter en een Profi Star 5 liter spuit...

Prijs € 169.94
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Insect Guard Insect Clean Concentraat 30 Liter ***GRATIS VERZENDING***

Insect Guard Insect Clean Concentraat 30 Liter

Prijs € 540.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Bayer Natria Mierenlokdoos

De Bayer Natria Mierenlokdoos op basis van 100% natuurlijke actieve...

Prijs € 6.50
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Bayer Piron Mierenmiddel

Piron mierenmiddel gaat zeer effectief hele nesten te lijf. De...

Prijs € 9.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Bayer Piron Mierenmiddel + Bayer Natria Mierenlokdoos

Bayer Piron Mierenmiddel + Bayer Natria Mierenlokdoos samen voor een...

Prijs € 16.00
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Zilvervisjesval Roxasect

Trekt zilvervisjes en overig kruipend ongedierte aan.

Prijs € 5.45
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Bayer Zilvervisjes Spray

Zilvervisjesspray is bestemd voor bespuiting van naden en andere...

Prijs € 9.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Bayer Zilvervisjes Spray + Zilvervisjesval Roxasect

Bayer Zilvervisjes Spray + Zilvervisjesval Roxasect combinatieprijs...

Prijs € 14.96
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Groene Aanslag reiniger

Groene aanslag Reiniger 1 liter fles Is voldoende voor 250 m2 en...

Prijs € 11.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Groene Aanslag reiniger + Profi Star 5 liter spuit

Combinatieprijs: nu voor 119,95! Is voldoende voor 250 m2 en werkt...

Prijs € 119.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Fruitvliegen val

Fruitvliegen val 1 stuk

Prijs € 9.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Stop Flies

Stopflies maakt direct een einde aan vliegenoverlast. Stopflies is...

Prijs € 9.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Sprigrone / Aeroxon spuitbus tegen vliegen 400ml

Sprigone-Eco tegen Vliegende insecten doodt vliegende insecten zoals...

Prijs € 10.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Kakkerlakken val Hoy-Hoy 5 stuks

Een val die reeds jarenlang een optimale vangstopbrengst van...

Prijs € 10.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Sprigrone / Aeroxon spuitbus tegen kruipende insecten 400 ml

Dit insectenbestrijdingsmiddel is een contactgif met een nawerking...

Prijs € 11.89
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Perfacs Houtwormmiddel vloeibaar 1 liter

Gebruiksklaar en zeer geschikt ter voorkoming en bestrijding van...

Prijs € 13.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

PestWest Blacklight 25 Watt

De Lamp is 25W en is 58,8cm lang. Voor maximale effectiviteit dienen...

Prijs € 14.50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Vliegenzak groot

Vangt tot 40.000 vliegen

Prijs € 19.51
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Pest West Lijmplanken 6 stuks

Pest West Lijmplanken 6 stuks

Prijs € 35.01
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Fruitvliegen val 12 stuks

Fruitvliegen val 12 stuks

Prijs € 99.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Chameleon Up Light 3 kleuren

Deze vliegenlamp lijkt een schemerlamp, maar is gelijk een...

Prijs € 147.50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Chameleon 1X2 Wit

Chameleon 1X2 Wit

Prijs € 249.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Chameleon 1X2 Discretion Wit

Prijs € 259.94
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

On top Pro wit gelakte kap

De PestWest On-Top-Pro is een ultiem discreet lijmplank toestel. Het...

Prijs € 385.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Chameleon 2X2 Wit

Chameleon 2X2 Wit

Prijs € 445.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Af Snapp-e Muizenval

Een hygiënische muizenval gemaakt van polystyreen. Deze Snap-E is...

Prijs € 11.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Snap-e muizentunnel met 2 vallen

De Snap-E Cover is uniek en ontworpen voor controle op muizen in...

Prijs € 19.51
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Protecta Landscape

De Protecta Landscape is een innovatieve openlucht lokaasdoos. De...

Prijs € 24.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Ratten & Muizen lijmplank 1 doos / 12 stuks

De dikke lijmlaag zorgt voor een hoge kleefkracht en is aangebracht...

Prijs € 29.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Bijenbekjes 5cm 25 stuks

De nieuwste vinding in een stootvoegrooster is het bijenbekje. Zoals...

Prijs € 44.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Rattenkist Af Atom

Deze compacte, stapelbare lokaasdoos is het kwalitatieve alternatief...

Prijs € 46.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Trapper Max lijmplankjes 72 stuks

Huismuis: Huismuizen komen vooral in gebouwen voor, vaak boven...

Prijs € 71.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Ratten & Muizen lijmplank 4 dozen / 48 stuks

De dikke lijmlaag zorgt voor een hoge kleefkracht en is aangebracht...

Prijs € 112.95
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

NARA LURE No Allergen Rodent Attractant + VAL

Duurzame attractant voor slag- en live catch vallen High-tech...

Prijs € 16.50
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

NARA LURE No Allergen Rodent Attractant

Duurzame attractant voor slag- en live catch vallen High-tech...

Prijs € 6.50
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Bekijk product

Accu Drukspuit 15 liter

Zeer sterk en eenvoudig te bedienen. .Specificaties: Inclusief...

Prijs € 199.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Spider free inkoop 12x500

Conserveert de ondergrond en voorkomt aanzienlijk de aanhechting van...

Prijs € 90
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Teekaway inkoop 12x500ml

Teekaway-Teek Off is een 100% biologisch afbreekbaar middel dat wordt...

Prijs € 102
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Last van plaagdieren

Plaagdieren kunnen voor een hoop overlast zorgen. OGB Nederland helpt u bij de aanpak van o.a.:

 • Knaagdieren
 • Spinnen
 • Insecten
 • Hout- en materiaalaantatsters
Lees verder

Zelf u huis spinvrij maken

In onze webshop vindt u professionele bestrijdings-middelen ter bestrijding van:

 • Spinnenbestrijding
 • Mieren
 • Zilvervisjes
 • Antigroen
 • Insecten & vlieglampen
 • Muizen & ratten
Lees verder

De spinnenman maakt uw huis spinvrij!

OGB Nederland voorkomt aanslag van hardnekkig spinnenvuil en spinnenwebben op lastig te bereiken plaatsen. Zo blijf uw schilderwerk langer goed.

Lees verder