Bel ons direct:
0299-321984 / 06-53809593

Winkelwagen 0 Artikel(en), €0,00
Last van spinnen?

Zelfs een keurig onderhouden huis telt maar liefst 1.000 spinnen per jaar!

Last van spinnen?
Knaagdieren overlast?

Bestrijding van ongedierte, Knaagdieren, muizen en ratten

Knaagdieren overlast?
Wespenbestrijding

Voor een professionele wespenbestrijder moet u bij OGB Volendam zijn

Wespenbestrijding
Uw huis of pand spinvrij?

OGB's spinnenman komt langs voor een effectieve behandeling

Uw huis of pand spinvrij?
Muizenbestrijding

Muizen in huis betekent overlast. Een probleem dat acuut en op de juiste manier aangepakt moet worden.

Muizenbestrijding
Wespenservice

Mocht het wespennest in hetzelfde jaar op dezelfde plaats weer terugkomen dan komen de medewerkers van OGB-Volendam het nest gratis opnieuw verwijderen.

Wespenservice
De Spinnenman

Ook u helpen we graag van uw spinnenprobleem af!

De Spinnenman

Heeft u last van ongedierte of wilt u advies?

Spinnenbestrijding

Het bestrijden van spinnen met gif is in Nederland verboden. OGB Nederland werkt met een modern bestrijdingsmiddel. De Cleanweb spray. Dit is een zeer effectief middel dat niet alleen overlast van spinnen maar ook, vliegen tegengaat. 

Product:

Cleanweb

 • Bewezen als meest doelmatige en krachtige spinnenspray;
 • 100% biologisch afbreekbaar en niet giftig;
 • Milieuvriendelijk;
 • Werkt 3 tot 6 maanden;
 • Niet duur.

Door de kritische plaatsen in te spuiten met dit middel wordt een conserveringslaagje aangebracht. Hierdoor kan web niet hechten en wordt spinnenvuil afgestoten. De spinnen merken dit en worden op natuurlijke en vriendelijke wijze van uw pand of woning naar een andere plek gedirigeerd.

U kunt ons uiteraard inschakelen voor de impregnatie met Cleanweb, maar wij verkopen dit product ook voor eigen gebruik.

Waarom is het beter om Cleanweb op te laten brengen door een professional?

Een echte Volendammer kan niet zonder bijnaam, zo ook niet ons bedrijf. Binnen Volendam zijn wij ook zeer bekend onder de namen " Spinnenman " of " Spinnenvanger ". Het feit dat wij in de afgelopen jaren dusdanig veel expertise hebben opgebouwd om alle problemen m.b.t. spinnenoverlast op te lossen is het enige wat voor ons telt.
De Spinneman werkt in opdracht van zowel particulieren als bedrijven. Betaalbaar en zeer effectief. Juist vanwege deze laatste twee aspecten is het in 75% van spinnenoverlast voordeliger op de spinnenspray te laten spuiten door ons. U bent werkelijk goedkoper uit.

 

Bent u geïnteresseerd in spinnenwering? Lees dan onderstaande informatie.

Informatie over spinnenoverlast en het bestrijden en verwijderen van spinnen

Over het algemeen zijn spinnen alleen maar nuttig: ze vangen insecten. Zo zorgen spinnen ook voor een stuk natuurlijk evenwicht. Op het moment dat mensen spinnen in te grote getalen zich manifesteren zien mensen een spinnenkolonie als een probleem: ze ogen eng, maken spinwebben en laten deze achter en zorgen ook nog eens voor spinnenvuil. Of je het ermee eens bent of niet, maar dan worden spinnen een soort 'ongedierte' ofwel plaagdieren. Even een weetje: zelfs een keurig onderhouden huis telt maar liefst 1.000 spinnen per jaar.

Een spinnenvanger, ook wel 'spinnenman' genoemd is geen spinnenverdelger, want een gecertificeerde bestrijder werkt alleen met milieuvriendelijke middelen, maar zorgt er wel voor dat u geen probleem meer heeft met spinnenoverlast. Trouwens, het verdelgen van hun prooien, insecten, is natuurlijk ook al een zeer effectieve vorm van preventie.


Algemene informatie over spinnen

Spinnen behoren tot de klasse der spinachtigen en de Orde Aramea en zijn dus geen insecten. Tot dezelfde klassen behoren overigens ook de mijten en de teken. Er zijn circa 30.000 soorten spinnen. De meest in Nederland geziene spinnen zijn de huisspinnen en de kruisspinnen.
Spinnen worden als hinderlijk ervaren, omdat ze afgeschilderd worden als gevaarlijke, vieze beesten. In de voedingsmiddelenindustrie worden spinnen en hun webben niet getolereerd.


Uiterlijke kenmerken van spinnen

Spinnen hebben een 2-delig lichaam, een kopborststuk en een achterlijf. Ze hebben 4 paar poten(in tegenstelling tot insecten, die 3 paar poten hebben) en meestal geen voelsprieten, maar soms wel 2 tastpoten, waar ze mee eten of iets vast kunnen houden om in de bek te kunnen laten 'draaien'.  In 1 spinnenpoot zitten 6 gewrichten en dus 6 knieën per poot.
Een spin heeft geen skelet. De huid van een spin is gemaakt van hetzelfde materiaal als onze eigen haren en nagels: chitine. De spinnenhuid groeit niet mee en daarom vervellen spinnen als ze wel groter groeien.

Prooi-insecten

Spinnen leven op plaatsen waar veel prooi-insecten leven; dit is vooral in de omgeving van lichtbronnen(ramen, lampen e.d.). De meeste soorten spinnen maken een spinnenweb waar ze hun prooi in vangen.De kruisspin is een voorbeeld van een webspin.  De andere groep spinnen, waartoe bijvoorbeeld de huisspin behoort, zijn zgn. jachtspinnen, ook wel roofspinnen genoemd. Deze soort spinnen vangen hun prooi zonder een web te spannen. Een zebraspin springt bijvoorbeeld bovenop z'n prooi-insect.

Spinnen en hun voortplanting

Spinnen hebben een eizakje, waarin enkele tot duizenden eitjes zitten. De levenscyclus is meestal 1 jaar, afhankelijk van de soort. De vrouwtjesspinnen bewaken de eizakjes. Sommige vrouwtjesspinnen bewaken de cocon, andere laten de cocon liggen en slaan aan het bewaken als de eitjes uit zijn.  Als de jongen spinnen het eistadium voorbij zijn, worden ze agressief tegen elkaar en zullen ze zich verspreiden. Als er gevaar dreigt vernietigt de moederspin soms het eigen nest, hetzij door het spinnennest zelf te veroberen of puur door het zelf inspuiten van gif.
Een mannetjesspin speelt geen grote rol. Deze is goed voor de voortplanting. Nadat deze geslachtsrijp is mag hij z'n levenstaak vervullen en dan is de mannetjesspin niet ouder dan twee tot maximaal 5 jaar. Hierna sterven ze. Vrouwtjesspinnen kunnen echter wel 25 jaar worden. Een spinnennest bevat soms circa 800 eitjes. Ongeveer 25% sterft, ook door kannibalisme: de spinnen eten elkaar op totdat ze zelf groot genoeg zijn om zelf op jacht te gaan. Zodra de eitjes uit zijn, kunnen de jonge spinnetjes op eigen benen al direct zelf webben maken.


Schadelijkheid, verspreiding van spinnen en preventie

Spinnen bevuilen panden door hun webben, de daarin gevangen insecten en hun uitwerpselen. Spinnen worden als hinderlijk ervaren als er grote getallen op één plaats voorkomen. Giftige spinnen komen in Nederland niet voor, maar kunnen soms met geïmporteerde producten meekomen(bijv. bananenspinnen). Als u spinnenoverlast wilt voorkomen probeer de spinnen dan te weren door te voorkomen dat ze uw pand of woning binnendringen en tref daarom dezelfde weringsmaatregelen als in geval van bijvoorbeeld wespen(zie ons aparte hoofdstuk daarover). De spinnen komen inpandig op zoek naar hun prooi-insecten en als deze afwezig zijn, sterven ze spoedig of ze gaan snel op zoek naar een andere locatie. Een alternatief is professionele preventie. Zie verder op onze website.

Bestrijding van spinnen

Spinnen leven het liefst op plaatsen waar veel insecten voorkomen; het bestrijden of verdelgen van insecten vermindert de overlast van spinnen. Spinnen mogen in Nederland niet bestreden worden met chemische bestrijdingsmiddelen. Wegvangen van de spinnen bij overlast is dan een optie. Dit kan ook milieuvriendelijk: met een bezem, stok of stofzuiger. Door het bestrijden van de prooi-insecten zullen ook spinnen verdwijnen.  Onze professionele inzet kan het meest voor u betekenen. Lees verder op onze website.

 

24-uurs service

Indien u dringend onze hulp nodig heeft, kunnen we binnen 24 uur aanwezig zijn op elke locatie binnen Noord-Holland.

 

Hieronder verstaan wij de volgende plaatsen:

 

A t/m G

's-Graveland, 't Veld, 't Zand nh, Aalsmeer, Aalsmeerderbrug, Aartswoud, Abbekerk, Abbenes, Aerdenhout, Akersloot, Alkmaar, Amstelhoek, Amstelveen, Amsterdam, Amsterdam Zuidoost, Andijk, Ankeveen, Anna Paulowna, Assendelft, Avenhorn, Badhoevedorp, Barsingerhorn, Beets nh, Beinsdorp, Bennebroek, Benningbroek, Bentveld, Bergen aan Zee, Bergen nh, Berkhout, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Blokker, Boesingheliede, Bovenkarspel, Breezand, Broek in Waterland, Broek op Langedijk, Buitenkaag, Burgerbrug, Burgerveen, Bussum, Callantsoog, Castricum, Cruquius, De Cocksdorp, De Goorn, De Koog, De Kwakel, De Rijp, De Waal, De Weere, De Woude, Den Burg, Den Helder, Den Hoorn Texel, Den Ilp, Den Oever, Diemen, Dirkshorn, Driehuis nh, Driehuizen, Duivendrecht, Edam, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Enkhuizen, Graft, Groet, Grootebroek, Grootschermer..

H t/m O

Haarlem, Haarlemmerliede, Halfweg nh, Haringhuizen, Hauwert, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hem, Hensbroek, Hilversum, Hippolytushoef, Hobrede, Hollandsche Rading, Hoofddorp, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn nh, Huizen, IJmuiden, Ilpendam, Jisp, Katwoude, Koedijk, Kolhorn, Koog aan de Zaan, Kortenhoef, Kreileroord, Krommenie, Kudelstaart, Kwadijk, Lambertschaag, Landsmeer, Laren nh, Leimuiderbrug, Lijnden, Limmen, Lisserbroek, Loosdrecht, Luchthaven Schiphol, Lutjebroek, Lutjewinkel, Marken, Markenbinnen, Medemblik, Middelie, Middenbeemster, Middenmeer, Midwoud, Monnickendam, Muiden, Muiderberg, Naarden, Nederhorst den Berg, Nibbixwoud, Nieuw-Vennep, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Noordbeemster, Noordeinde nh, Obdam, Oost-Graftdijk, Oosterblokker, Oosterend nh, Oosterleek, Oosthuizen, Oostknollendam, Oostwoud, Oostzaan, Opmeer, Opperdoes, Oterleek, Oude Meer, Oude Niedorp, Oudendijk nh, Ouderkerk aan de Amstel, Oudeschild, Oudesluis, Oudkarspel, Oudorp nh, Overveen..

P t/m Z

Petten, Purmer, Purmerend, Purmerland, Rijsenhout, Rozenburg nh, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Schagen, Schagerbrug, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Schermerhorn, Schiphol-Rijk, Schoorl, Sijbekarspel, Slootdorp, Spaarndam, Spaarndam-West, Spanbroek, Spierdijk, Spijkerboor nh, St Maarten, St Maartensbrug, St Maartensvlotbrug, St Pancras, Starnmeer, Stompetoren, Tuitjenhorn, Twisk, Uitdam, Uitgeest, Uithoorn, Ursem, Ursem gem Wester-Koggenland, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Venhuizen, Vijfhuizen nh, Volendam, Vrouwenakker, Waarland, Warder, Warmenhuizen, Watergang, Weesp, Wervershoof, West-Graftdijk, Westbeemster, Westerland, Westknollendam, Westwoud, Westzaan, Wieringerwaard, Wieringerwerf, Wijdenes, Wijdewormer, Wijk aan Zee, Winkel, Wognum, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk, Zandvoort, Zijdewind, Zuid-Scharwoude, Zuidermeer..

Producten |

Cleanweb - Kant en klaar

Cleanweb - Kant en klaar

Prijs € 10.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Cleanweb Concentraat 1 Liter

Cleanweb Concentraat 1 Liter

Prijs € 24.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Cleanweb Concentraat 3x1 Liter ***GRATIS VERZENDING***

Cleanweb Concentraat 3 x 1 Liter

Prijs € 70.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Cleanweb Concentraat 6x1 Liter ***GRATIS VERZENDING***

Cleanweb Concentraat 6 x 1 Liter

Prijs € 135.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Cleanweb Concentraat 12x1 Liter ***GRATIS VERZENDING***

Cleanweb Concentraat 12 x 1 Liter

Prijs € 250.00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Cleanweb - 2 liter en een Foxy plus handspuit (inhoud 0,5 liter)

Cleanweb - 2 liter en een Foxy plus handspuit (inhoud 0,5 liter)...

Prijs € 54.95
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bekijk product

Last van plaagdieren

Plaagdieren kunnen voor een hoop overlast zorgen. OGB Nederland helpt u bij de aanpak van o.a.:

 • Knaagdieren
 • Spinnen
 • Insecten
 • Hout- en materiaalaantatsters
Lees verder

Zelf u huis spinvrij maken

In onze webshop vindt u professionele bestrijdings-middelen ter bestrijding van:

 • Spinnenbestrijding
 • Mieren
 • Zilvervisjes
 • Antigroen
 • Insecten & vlieglampen
 • Muizen & ratten
Lees verder

De spinnenman maakt uw huis spinvrij!

OGB Nederland voorkomt aanslag van hardnekkig spinnenvuil en spinnenwebben op lastig te bereiken plaatsen. Zo blijf uw schilderwerk langer goed.

Lees verder